Bu yazımda da hastalarımın rinoplasti sonrası süreç hakkında en çAlright merak ettiği soruları yanıtlayacağım.
Dolayısıyla hastalar arasında tercih edilme sebebi, estetik kaygıların yanı sıra iyileşme sürecinin hızlı olmasıdır.
Açık rinoplasti işlemi burun yapısının detaylı bir şekilde değerlendirilmesini ve düzeltilmesini gerektirir. Bu süreçte cerrahın dikkate alması gereken birçok anatomik ve fizyolojik unsur bulunmaktadır. İşte bu unsurların bazıları:
Bundan dolayı hastanın hem sağlık ile ilgili sıkıntılarını gidermek hem de estetik bakımdan daha güzel ve yüz ile daha uyumlu bir burun görüntüsü elde etmek için rinoplasti yapılabilir.
En sık kullanılan ikinci ameliyatsız burun estetiği uygulaması burun botoksu yani botulinum toksin (Botox, Dysport) uygulamasıdır. Botulinum toksin sadece ve sadece uzun etkili kas gevşetici bir ilaçtır.
İleri dönemlerde burun yapılarının desteklenmesi için çeşitli greftleme teknikleri kullanılabilir. Yumuşak doku zarfının kasılması burun yapısının zamanla değişimine yol açar ve bu durum estetik açıdan düzeltmeler gerektirebilir.
Doğuştan veya sonradan burnun üzerindeki derinin kalınlığına ve derinin burnun ucuna yaptığı baskı dolayısı ile burnun ucunda düşme durumu gözlenebilmektedir.
İyileşme sürecini hızlandırmak ve herhangi bir enfeksiyon riskini azaltmak için doktorun önerdiği tıbbi tedbirler ve kontroller takip edilmelidir.
Ultrasonik enerji kullanarak kemik dokuyu kesen bir cihaz olarak bilinen Piezo cihazı ile rinoplasti ameliyatlarımı yapmaktayım. Bu cihazı tercih etmemdeki en büyük sebep kemik dokuya istediğim şekli dokuya zarar vermeden verebilmektir.
Bu teknik cerraha geniş bir çalışma alanı sunarak detaylı düzeltmeler yapma imkanı verir. İşlem sırasında yapılan başlıca manevralar şunlardır:
Bu zaman civarında kaba şişlikler inmiş; ince şişlikler halen devam eder şekildedir. Bu ince şişlikler, sizi tanımayanların anlamayacağı, tanıyanların da: 'Hafif bir şişlik var.' diyebileceği şekildedir. Rinoplasti ameliyatının nihai sonucuna ulaşmak en az 1 yıl kadar bir süre alacaktır. Morluklar kişiden kişiye değişmekle beraber, geliştirilen ultrasonik rinoplasti ve özel yeni teknikler sayesinde daha fazla bilgi hastalarının birçoğunda Helloç morluk görülmemekte veya bazılarında biraz az morluk oluşmaktadır. Morluk olan hastalarda ise bu morluklar birkaç gün içerisinde tamamen geçmektedir. Morarıp morarmaması nihai ameliyat sonucuna etki etmemektedir.
• Yeni ameliyat teknikleri sayesinde çoğu hastada Helloç oluşmayan ancak bazen az miktarda oluşabilen morluklarınızı geçirmek için ameliyattan hemen sonra Auriderm XO veya Arnica jeli günde two kez kullanabilirsiniz.
Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar normaldir, ancak bunları lower etmek için soğuk kompresler veya buz torbaları kullanılabilir.
Kalın deri normalden daha fazla ödem tutan bir dokudur. Normalde ince şişliklerin ortalama one yılda geçmesi beklenirken kalın derili hastalarda 2 yıla kadar uzayabilmektedir. Kalın deri tedavisinde ameliyattan önce krem ya da hap tedavisi, ameliyattan sonra ise özel bantlar, krem, hap, steroid enjeksiyonu ya da cihazlarla derinin tedavisi gibi birçOkay alternatif mevcuttur. Burun estetiği ile sık uğraşan cerrahların hâkim olduğu bu protokollerden uygun olanlarını doktorunuz dimensions önerecektir.